In dit blog vertel ik je over hoe ik van Yoga-Movement naar Diwali Yoga ben gegaan.

Kiezen

van Yoga-Movement naar DiwaliYoga

 

“Beweging. Innerlijk en uiterlijk, in beweging zijn. Voelen, observeren, onderzoeken. Hoe leef ik, wat beweegt mij?”

Deze podcast gaat over beweging en de naamsverandering van mijn Yoga bedrijf van Yoga-Movement naar DiwaliYoga.

Diwali betekent Licht. “Diwali is een vrolijk uitbundig Hindoefeest, het feest van de duizend lichtjes. Diwali is gewijd aan Maha Lakshmi, de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart. Het lichtfeest.” (bron: beleven.org)

Dit jaar in 2020 valt het feest van Diwali op 14 november

Maar eerst terug naar beweging.

De tekst die op mijn frontpagina van mijn website staat heb ik geschreven toen ik begon met lesgeven “Beweging. Innerlijk en uiterlijk, in beweging zijn. Voelen, observeren, onderzoeken. Hoe leef ik, wat beweegt mij?”

Ik vertel je graag wat meer over mijn bewegingen. Want dat wat mij beweegt was mijn motivatie en uitgangspunt om yoga te beoefenen en een yoga opleiding te gaan doen.

Zoals je hebt kunnen beluisteren en lezen in mijn vorige podcast en blog, heb ik je verteld dat ik als kind al bewust bezig was met beweging. Dit deed ik omdat ik voelde dat als ik danste ik mijn onrustige lichaam en hoofd op orde kreeg.

En dat was nodig en voelde prettig. Het bracht orde in mijn bestaan.

En dat is nog steeds zo. Yoga is bewust bewegen met aandacht. Het ordent mijn lichaam en geest, geeft inzicht, heelt me en laat me groeien. Op de eerste dag van de yoga opleiding werd me gevraagd… wat is de reden dat je deze opleiding wil volgen. Mijn antwoord was: “Ik wil graag een fijner mens worden”. Waarom dan wel? Nou, ik wist dat ik een innerlijke druktemaker was. Ik was op zoek naar rust en meer inzichten over hoe het leven in elkaar zat. Mijn nieuwsgierigheid was groot en gelukkig is dat nog steeds zo. Want die innerlijke drijfveer om erachter te komen wat mij beweegt en in beweging zet is er nog steeds.

Natuurlijk heb ik antwoorden gekregen op mijn vragen. En ben ondertussen ook een fijner mens geworden. Bovendien weet ik nu ook veel beter dat ik dat altijd al was en zal blijven. Maar het leuke is dat vragen stellen en antwoorden krijgen altijd weer nieuwe vragen oproept.

En ook dat is beweging. Zoals dag en nacht, de seizoenen, ouder worden, van baan veranderen. Soms willen we die verandering niet en soms kunnen we niet wachten op nieuwe dingen.

Ongeveer 2 jaar geleden las ik ergens in een yogaboek over Diwali. Het woord sprak tot mijn verbeelding, waarom kon ik toen nog niet onder woorden brengen. Wat ik wel voelde was dat ik ooit op een dag iets met Diwali zou gaan doen. Want mijn innerlijke bewegingen gingen zo duidelijk in de richting van lichter leven, vrijheid en ruimte. En nu is het zover!

Ik wist dat het eraan zat te komen, er is de laatste jaren zoveel veranderd in mezelf dat ik dat nu ook graag laat zien aan de buitenkant van mijn Yoga bedrijf. Dat wat mij in beweging zet brengt me nu naar Diwali. Het feestelijke licht van mijn hart dat straalt en daarom doop ik Yoga-Movement om naar Diwali.

Diwali spreekt me aan omdat het gaat over licht! Licht en voorspoed, geluk, succes, wijsheid en welvaart. Dat wat van binnen zit en niet te stoppen is, echt is en oprecht. Welvaart en voorspoed gaat over veel meer dan materiële zaken.

Dat is dus waar mijn naamsverandering over gaat. Mijn missie is waar ik voor sta en mijn visie is waar ik voor ga.

Yoga van het hart.

En er verandert meer dan alleen de naam. Zeker, maar wat blijft is mijn stevige basis waar mee ik al 17 jaar lesgeef, dat is mijn enthousiasme en gedrevenheid voor alles wat beweegt in jou en mij, want yogales geven is tweerichtingsverkeer. Je doet het samen. Zonder deelnemers bestaat er geen docent. Geen overdracht, geen gedeelde vreugde in ervaringen van in je kracht staan, humor als je wankelt, tranen van ontroering.

Alle yogalessen, weekenden, retreats in binnen- en buitenland en de bijscholingen voor yogadocenten blijven bestaan. Hierin wil ik me verder blijven ontwikkelen.

Nieuw is mijn Online Yoga Programma: DiwaliYogaOnline. En dat online lesgeven is net zo leuk en fijn als live lesgeven en het mooie daarvan is dat je niet bij me in de buurt hoeft te wonen, het kan overal. Al langere tijd voelde ik dat er nieuwe dingen onderweg waren om in de wereld te brengen. Het ontbreekt me namelijk na zoveel jaar lesgeven nog steeds niet aan ideeën en inspiratie. En zo ontstond mijn Online Yoga Programma. Een prachtig uitgebreid aanbod van yoga online cursussen die je overal op elk moment kan doen en ervaren. Exclusief zoals het jou uitkomt. Verschillende thema pakketten waaruit je kan kiezen en mocht je dat willen, dan maak ik speciaal voor jou een custom made yoga pakket! Ik luister naar je vraag en wat je wil bereiken en dan rolt er een mooi pakket uit waarmee je echt aan de slag kan. Want jij moet het natuurlijk zelf gaan doen maar niet alleen. Mijn Online Yoga programma gaat je daarbij helpen.

En ook leuk is dat ik zomaar een Gratis 4-daagse serie heb gemaakt die je kan aanvragen op de website. Het heet DiwaliYoga-Days en is gebaseerd op het boek Miracle Morning van Hal Elrod. Op mijn manier paste ik al het grootste deel van mijn leven toe wat ik in dit boek las. Vroeg opstaan om yoga en meditatie te doen (Als kind danste ik tot mijn lijf in actie kwam en mijn hoofd op orde was). Daarna volgt een frisse koude douche. Misschien heb je daar niet zo veel trek in. Maar deze serie gaat je wel helpen om elke ochtend energiek en positief aan je dag te beginnen! Het maakt dat je dag lichter, vrijer en beter voelt dan ooit. Dat garandeer ik je. Daarom geef ik je deze video serie zodat jij het ook echt gaat doen en om het makkelijker te maken heb ik DiwaliYoga-Days voor je opgenomen. Je kan natuurlijk eerst het boek lezen of meteen met mijn video’s aan de slag gaan. DiwaliYoga-Days staat voor

D: dagdromen Meditatie

A: positieve Affirmatie

Y: yoga natuurlijk

S: schrijven.

In de video’s wordt het allemaal uitgelegd.

Ben je nieuwsgierig geworden door het luisteren naar deze podcast/lezen van dit blog? Kijk dan op DiwaliYoga.nl voor de 4-daagse video serie DiwaliYoga-Days, meld je op mijn website aan voor de nieuwsbrief en vraag de gratis serie aan. En als je daar dan toch bent, kijk dan rond op mijn site voor het volledige yoga aanbod.

Ik ben er helemaal klaar voor om je ontvangen met mijn nieuwe bedrijfsnaam DiwaliYoga!

*

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een GRATIS Audio Yogales Cadeau. DANK!
*

Pin It on Pinterest